EuroCapital
  Forside Kontakt Søg
importbil

Importbilens slutpris er normalt ikke lavere end en tilsvarende bil købet her i Danmark, men udvalget er større i f.eks. Tyskland end i Danmark. Så på den måde er der lidt flere biler at vælge imellem.

 import af biler fra Tyskland -  beregn også selv afgiften på importbilen

Udvalget af brugte biler i Tyskland er naturligvis meget større end i Danmark. Bilpriserne er selvfølgelig også lavere, da man i Tyskalnd ikke arbejder med en registreringsafgift, som tilfældet er i Danmark. Importerer man en bil fra Tyskland, skal der som det sikkert er alle bekendt, betales Dansk registreringsafgift. Er bilen ny, beregnes afgiften ud fra bl.a. køretøjets fakturapris korrigeret for sikkerhedsudstyr og brændstofs økonomi mv. Er bilen brugt beregnes afgiften ud fra bilens aktuelle markedspris i forhold til bilens nypris i Danmark. Ud fra dette vurderer man et prisfald, som registreringsafgiften udregnes efter, dog korrigeret med sikkerhedsudstyr og km/ltr.  Groft sagt vil en registreringsafgift udgøre ca. 60% af prisen på en tilsvarende bil i Danmark. Det er som regel en forkert antagelse, at den samlede pris for en importbil tillagt registreringsafgift skulle være billigere end en tilsvarende bil indkøbt hos en dansk forhandler.

Men hvad er så finten ved import?  Kort sagt er der en fordel i at finde netop den bil man ønsker med en km stand og udstyrsniveau, som man ikke umiddelbart kan finde i Danmark. Man kan godt gøre et meget fornuftigt køb i Tyskland, men den danske registreringsafgift gør dog denne fordel lidt mindre. Samlet kan man dog etablere et bilkøb til en rimelig pris med gode specifikationer på bilen.

I dialogen med vore kunder er det vor opfattelse, at importmarkedet for størstedelen retter sig mod biler at mærkerne, VW, Audi, Mercedes og BMW.  Imidlertid er det også vort indtryk, at kundeinteressen for hovedparten af henvendelsernes vedkommjende er rettet mod VW og Audi og i mindre udstrækning Mercedes og BMW.

Vi anbefaler ikke, at man falder for et godt tilbud på internetstedet mobile.de - privat salg mv. Hvis prisen er meget lav, er der uden tvivl en grund til det. Som dansk naiv køber, kan man både miste penge eller komme i klemme. Vi har vurderet og anbefaler, at man vælger en autoriseret forhandler. hvor bilen skal købes, selvom man måske skal betale lidt mere - det  er jo alligevel registreringsafgiften, der er den mest tyngende del.

Vi har udvalgt VW koncernens eget bilsalg i Wolfsburg som en mulighed ligesom Mercedes eget salgs sted i Dresden. Prisen er rimelig konklurrencedygtige og betjeningen er i top. Udvalget er også stort, ligesom service/garanti mv. på bilerne for en stor dels vedkommende kan forsættes i Dannmark.

 

niveaulister fra skat til værdiansættelse af motorkøretøjer - 22 august 2012

Skat har udarbejdet en liste med en skønnet pris, som registreringsafgiften skal beregnes ud fra. Listen er som regel gældende i ca 3 måneder. Her du du sådan ca. beregne, hvor meget afgiften er på en given bil.